ßßß Cookit - przepis na Kruszon ogórkowy

Kruszon ogórkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórek 1 sztuk
wino białe wytrawne 1 litrów
cukier 100 gramów
woda sodowa 1 litrów
skórka z cytryny według uznania
Wykonanie:
Ogórek obrać, pokroić w cienkie plasterki, posypać cukrem i skórką otartą z cytryny. Pod przykryciem wstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie zalać winem i jeszcze przez 2 godz. trzymać w lodówce. Odcedzić, dolać bardzo ochłodzoną wodę sodową i podać na stół.
Alkohole
Kuchnia Węgierska
Napoje weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1382/Kruszon-ogorkowy