Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 1 sztuk
wino białe wytrawne 1 litrów
cukier 100 gramów
woda sodowa 1 litrów
skórka z cytryny według uznaniaWykonanie:
Ogórek obrać, pokroić w cienkie plasterki, posypać
cukrem i skórką otartą z
cytryny. Pod przykryciem wstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie zalać
winem i jeszcze przez 2 godz. trzymać w lodówce. Odcedzić, dolać bardzo ochłodzoną
wodę sodową i podać na stół.
AlkoholeKuchnia Węgierska
Napoje weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: