Wykonanie
Zapraszam dziś na ciasto z
owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni.
Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości
marki Adler Europe, Stovit oraz Helio.

Składniki :
Galaretka z
owocami:250 g
owoców (
borówki,
granat,
truskawki)2
galaretki przezroczysteMasa z
mango:200 ml
śmietany 36 %125 g
serka mascarpone3 łyżek
cukru pudru1 łyżki
żelatyny1 dojrzałe
mangoMasa z
jagodowo- borówkowa:200 ml
śmietany 36 %125 g
serka mascarpone3 łyżek
cukru pudru1 łyżki
żelatyny2 łyżki zmiksowanych
jagódgarść pokrojonych
borówekSpód:100 g
ciastek maślanych50 g
masła

Przygotowanie:Spód:
Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym
masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.Masa
jagodowo-
borówka :
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej
wody. Mocno schłodzoną
śmietankę i
serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder, mus z
jagód, pokrojone
borówki i przestudzoną
żelatynę. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Galaretki przyrządzamy według instrukcj i na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone
owoce. Tężejącą
galaretkę wykładamy na stężałą masę. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód.Masa
mango:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej
wody. Mocno schłodzoną
śmietankę i
serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder, mus z
mango i przestudzoną
żelatynę.Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Agencja ESEO wyróżnia się fachową usługą, która zapewni firmie obecność w wyszukiwarce Google . Dobra reklama w Internecie jest kluczem generowania zysku na wysokim poziomie.