ßßß Cookit - przepis na Kutia z kaszą pęczak

Kutia z kaszą pęczak

nazwa

Wykonanie

Składniki:
800 g wody
100 g orzechów włoskich
100 g migdałów
250 g maku niebieskiego
350 g mleka
50 g rodzynek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
200 g miodu
Kasza pęczak przepisy. Kutia z kaszą pęczak.
Wykonanie:
Orzechy i migdały kroimy na drobne kawałki.
Mak mielimy (mak można zblendowac lub utrzeć w makutrze)
Do garnka z grubym dnem przekładamy mak, dodajemy mleko, rodzynki oraz miód. Gotujemy ok 12 minut.
Dodajemy migdały z orzechami oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową.
Mieszamy. Masę makową przekładamy do miski.
Kaszę pęczak gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Kaszę mieszamy z masą makową. Kutię pozostawiamy do wystudzenia.
Źródło:http://www.kaszomania.pl/kutia-z-kasza-peczak