Wykonanie
Leczo to sposób na szybciutki obiad z zaledwie kilku składników... można zjeść je zarówno z
chlebem jak i z
ryżem, czy też
ziemniakami.Składniki:2 laski
kiełbasy2 małe
cebule lub 1 duża2 małe
cukinie lub 1 duża2-3
papryki3 ząbki
czosnku1 butelka passaty pomidorowej
sól,
pieprz,
cukier,
pieprz ziołowy,
papryka słodka,
ziele angielskie,
liść laurowy,
majeranekPoziom trudności 1/5Przygotowanie:
Kiełbasę kroję w drobną kostkę i wrzucam na patelnie. Lekko podsmażam po czym dorzucam pokrojoną drobno
cebulkę. Całość smażę ze sobą na małym ogniu przez parę minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną
paprykę oraz
cukinię. Smażyć przez około 5 minut.Całość zalać passatą, doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
pieprzem ziołowy, łyżeczką
cukru,
majerankiem. Dodać
liście laurowe i
ziele angielskie. Dusić pod przykryciem ok. 20-25 minut.Podawać z
chlebem,
ryżem czy
ziemniakami.Smacznego!

