ßßß
Biszkopt8 jajek250g cukru130g mąki2 duże łyżki kakao8 łyżek letniej wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem300g wiórków kokosowych3 szkl mleka11 krążków ananasa z puszki6 łyżek cukru kryształu1/2 szkl cukru pudru8 łyżeczek żelatyny700g truskawek300g śmietany kremówki6 łyżek likieru kokosowegoWierzch ciastaszkl śmietany 30%op śnieżki w proszku100 g czekolady mlecznejSposób przygotowania przepisu:Biszkopt:Żółtka utrzeć a cukrem i wodą do puszystości. Dodać wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao mąkę. Wymieszać, z białek ubić pianę połączyć z masą. Wylać do formy o wymiarach 24/35 cm. piec około 30 minut w 175*C. Wystudzić, przekroić na dwie części.Krem:Wiórka kokosowe zalać mlekiem, dodać cukier, gotować około 5-10 minut cały czas mieszając. Przelać przez gazę, wiórka dokładnie odcisnąć. Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia, napęczniałą żelatynę rozpuścić, dodać do mleczka kokosowego. Ananasa zmiksować blenderem, dodać do kokosowego mleczka, dodać cukier puder i likier, zmiksować, odstawić do lekkiego stężenia. Do tężejącej masy dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Truskawki dokładnie wypłukać, obrać, dodać do kremu (dobrze żeby truskawki nie wymagały krojenia). Jedną część biszkoptu włożyć do formy, wylać krem, przykryć drugą częścią placka, śmietanę ubić ze śnieżką, wyłożyć na ciasto, zetrzeć czekoladę.Gotowe ciasto wstawić na noc do lodówki.