Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ozory Sous Vide
Schab solony
-
schab wieprzowy ze skórą- peklosól-
sól kamienna-
woda-
pieprz-
listek laurowy-
czosnek-
kolendraSchab ze skórą ładnie uformować, wyrównać. Przygotować solankę:
sól kamienna + peklosól 1:1 rozpuścić w ilości 80g mieszanki na litr
wody. Nastrzyknąć
mięso w ilości ok. 8%. Następnie natrzeć
mięso solą kamienną zmieszana z peklosolą 1:1 w ilości 30-40g/kg i włożyć do pojemnika i odstawić do lodówki na 10-14 dni. Jak powstanie zalewa to przewracać w niej
mięso. Po tym czasie wyjąć osuszyć i natrzeć
mięso rozgniecionym
czosnkiem oraz rozgniecionymi
przyprawami. Powiesić w chłodnym miejscu i suszyć około tygodnia lub dłużej.
Przechowywać w lodówce lub poplastrować i zapakować próżniowo.
Mięso jest dość słone, podobny wyrób jadłem kiedyś na Litwie.Smacznegopiątek, 02 marca 2018, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Schab solonyOzory Sous Vide
Serdelki Sous Vide
Polędwica fuetSum wędzony w dzwonkach sous ...
Schab chłopskiPierniczki świąteczne
Pasztetowa drobiowo-wieprzowaSało z dzika
Tuńczyk wędzony_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.n--------------------------- http://www.meblestylo.pl/ http:/www.starabania.plPisz blog
zamów newsletter