Wykonanie
«
MARCHEW A LA CESARZOWA1,5 L
WYWARU Z WĘDZONYCH KOŚCI15 DAG
FASOLI PERŁOWEJ30 DAG
ZIEMNIAKÓW5 DAG
PAPRYKI KONSERWOWEJ8 DAG
CEBULI5 DAG
SŁONINY20 DAG
KIEŁBASY2 DAG
MĄKI3 DAG
KONCENTRATU POMIDOROWEGO150 ML
ŚMIETANYSÓL,
PIEPRZ,
PAPRYKA MIELONA,
CZOSNEK,
MAJERANEK I
PRZYPRAWA DO ZUP DO SMAKU
WYKONANIE
Fasolę przebrać, oplukać, zalać
wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godz.lub namoczyć przez 10-12 godzin w wodzie.
Potem ugotować,
Ziemniaki umyć, obrać,oplukać, pokrajać w kostkę i dodać do
fasoli pod koniec gotowania razem z pokrajaną w paseczki
papryką i ugotować.
Cebulę obrać, oplukaćm drobno pokrajać.
Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać
cebulę i pokrajaną
kiełbasę, podsmażyć, wymieszać z
mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą,
koncentratem pomidorowym i
śmietaną, zagotować i doprawić do smaku.środa, 28 lutego 2018, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyZUPA NEAPOLITAŃSKA Z
MAKARONEMDo rosołu,ugotowanego z kości i jarzyn, dodać 10 dag przetartego
żółtego sera, 2
żółtka wymieszane z 100 ml
śmietany, 2 łyżkami
bułki tartej oraz zZUPA-KREM Z
MARCHWI4 SZKLANKI
WYWARU LUB
BULIONU 4-5
MARCHEWKI 2
PIETRUSZKI 1/4
SELERA DUŻEGO LUB 1/2 MAŁEGO
ŚMIETANA 4 DAG
MASLA BUŁKA NA GRZANKI
SÓL,
CUKIER WYKONANIEKAPUŚNIAK Z
KISZONEJ KAPUSTY50 dag
kapusty kiszonej 40dag
żeberek porcja
włoszczyzny 3 dag
słoniny zabek
czosnku liście laurowe,
ziele angielskie,
pieprz ziarnisty,
sól,
pieprz ziołowy 50