Wykonanie
Zostałam obdarowana dwiema pięknymi
dyniami. Konkretnie odmianą Hokkaido, którą bardzo lubię. Na pierwszy ogień poszła wersja słodka. Dawno temu podczas targów kulinarnych zostałam poczęstowana musem z dyni i
jabłka. Zakochałam się w tym smaku natychmiast, i bardzo często mając
dynię, go przygotowywałam. Teraz postanowiłam dodać do niej
śliwki. I ten pomysł okazał się pyszny. Bardzo lubię takie śniadania. Szybkie, słodkie i pyszne. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać pieczoną
dynię, która np została z innego przepisu, choć można także ugotować kawałek specjalnie do tego przepisu. Ja jednak polecam wersję pieczoną.Jeśli szukacie więcej inspiracji na
dynię to zapraszam tutaj:8 pomysłów na
dynię w wersji wytrawnej5 pomysłów na
dynię w wersji słodkiej
Składniki:3/4 szklanki puree z pieczonej dyni- można także ja ugotować2
śliwkijogurt nautralnyWykonywanie:
Dynię i
śliwki zmiksuj na gładką masę. Nie używałam dodatkowego
cukru, ale jeśli uważasz, możesz go dodać. Do słoiczka wlej
jogurt naturalny i przełóż masę
dyniowo-
śliwkową. Zakręć, wstaw do lodówki i rano nie zapomnij o swoim śniadaniu!Smacznego!