Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta04CzeMarmurkowy sernik z kokosowymi
wafelkamiLoading...0 KomentarzyMarmurkowy sernik na zimno z
wafelkami, lekki, prosty, idealny deser na upalne dni. Szybki do przygotowania, pysznie smakuje z sezonowymi
owocami np.
truskawkami,
malinami czy
jagodami.
Masa serowa750g
serka mascarpone400ml
jogurtu greckiego400ml
mleka zagęszczonego8 pełnych łyżek
cukru pudru3 łyżeczki
wanilii w płynie lub 2
cukry waniliowe9 łyżeczek
żelatyny300g
truskawekNa spód4
wafelki kokosowe w
czekoladzie 48g każdyDo dekoracji2
wafelki kokosowe w
czekoladzietruskawki50g
czekolady mlecznej3 łyżki
mlekaSposób przygotowania przepisu
Wafelki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm.
Truskawki zmiksować blenderem.Do
serka dodać
cukier,
wanilię,
mleko zagęszczone i
jogurt, wszystko miksować, aż masa
zrobi się sztywna.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej
wody, przestudzić, dodać do ubitej masy serowej cały czas miksując, dodać zmiksowane
truskawki, delikatnie wymieszać tak aby powstał marmurek, masę wylać na
wafelki.Deser wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, następnego dnia udekorować pokrojonymi
wafelkami,
truskawkami i rozpuszczoną w kąpieli
wodnej z dodatkiem
mleka czekoladą.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab