Wykonanie
Smażona
kiełbasa z warzywami to prawdziwy hit! Wasi faceci będą Was nosić na rękach za takie śniadanie czy kolację! Mówię Wam, kanapki z
awokado już im się znudziły! 😛 A to danie… niby nic wykwintnego, niby nic odkrywczego, ale smak… zajadaliśmy się oboje i nie ważne było, że godzina dwudziesta dawno minęła. Postanowienie “nie marnuj jedzenia, które masz w lodówce” weszło w życie – takie dania z resztek
mogę jeść codziennie 🙂To danie najlepiej smakuje ze świeżym
pieczywem posmarowanym
masłem – pycha!Zobacz też:Szakszuka z
papryką i
kiełbasą – idealne śniadanie na weekendNadziewane bułeczki na ciepło
Chleb w
jajku | Smak dzieciństwaPorcji: 2 duże Czas gotowania: 15 minutSkładniki300 g
kiełbasy śląskiej/wawelskiejśrednia
cebulapapryka czerwonapołowa małej
cukiniiszczypta
czerwonej paprykisól i
pieprzłyżka
masłaPrzepis1Na
maśle podsmażamy pokrojoną w plastry
kiełbasę, na dużym ogniu, do porządnego zrumienienia.2Następnie zmniejszamy gaz i dodajemy na patelnie
cebulę pokrojoną w
pióra,
cukinię i
paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy do momentu, aż warzywa lekko zmiękną, około 10 minut.3Dodajemy
paprykę,
sól,
pieprz do smaku. Na samym końcu podsmażamy na większym ogniu na rumiano.
