ßßß Cookit - przepis na Warzywne kotlety z kapusty kiszonej

Warzywne kotlety z kapusty kiszonej

nazwa

Wykonanie

poniedziałek, 4 Wrzesień 2017, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »
Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.
Składniki:
kapusta kiszona około 800 g
3 marchewki
1 kalafior
2 duże cebule
łyżka majeranku
sól i pieprz do smaku
Kapustę gotujemy z dodatkiem majeranku. Studzimy i mocno odcedzamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę i „smażymy” bez tłuszczu na suchej patelni.
Kalafior i marchew gotujemy do miękkości. Studzimy i tłuczkiem do mięsa dokładnie ugniatamy.
Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dłońmi formujemy nieduże kotleciki i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 min, aż zaczną się rumienić.
Źródło:https://www.rogalikblog.pl/dieta-2/warzywne-kotlety-z-kapusty-kiszonej