Wykonanie
Nieco inna wersja tradycyjnych placków ziemniaczanych. Można je podawać z gulaszem,
sosem grzybowym, czy polane
śmietaną i posypane
cukrem, wedle smaku i upodobania :-)Składniki:1 kg
ziemniaków2
cebule1
marchewka2
jajka2 ząbki
czosnkusól,
pieprz4 łyżki błyskawicznych
płatków owsianycholej do smażeniaWykonanie:
Ziemniaki,
marchewkę i
cebule obrać i zetrzeć na tarce.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko połączyć z
jajkami i
płatkami owsianymi. Dodać
przyprawy i dokładnie wymieszać.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Smacznego :-)Kategoria:Dania główneAutor(ka): agattekh Czas publikacji: piątek, 03 lutego 2017 12:14OpcjePoleć znajomemu wpis „Placki ziemniaczane z
płatkami owsianymi”Polecane wpisyZapiekanka ziemniaczana z ajwaremProste i szybkie w przygotowaniu danie, znalazłam u Dzikowiec od kuchni , tak mnie urzekło swoją prostotą, że postanowiłam je zrobić i nie rozczarowałam się :-)Pieczonki z ogniskaPrzygotowywanie pieczonek, jak i ich konsumowanie stanowi doskonałą biesiadę z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Z
młodych ziemniaczków, pachnące
dymem , najleZupa krem
dyniowo-marchewkowaZupa z dyni już była, lecz tym razem zrobiłam ją z dodatkiem
marchewki. Wyszła równie smaczna, a przy tym ma ładny kolorek :-) Składniki: 80 dag miąższu z dyniObiad jesiennyRozsmakujmy się w jesieni. Bo przecież „nie ma na nią rady”, że strawestuję słowa Andrzeja Waligórskiego wyśpiewane w piosence przez Olka GrotowskiZupa szparagowa z młodymi warzywamiDzisiaj kończę tegoroczny sezon
szparagowy.... Ta zupa jest idealnym pożegnaniem. Wiem, że
szparagi jeszcze można spotkać na targach i w sklepach, także zachęca