ßßß
Przez Marzena 24 sierpnia 2016Nie lubię owsianki a już na pewno nie lubię wstawać rano i gotować. Granola chociaż jest dość idealnym rozwiązaniem też może się znudzić. Przekonana jestem o odżywczej zawartości płatków owsianych więc dzisiaj zrobiłam szejk szkolny z owsianką.Można ugotowane płatki dodawać do różnego rodzaju szejków np. wczoraj wpiłam szejk owsiano - truskawkowy ... ale o tym to już następnym razem.Składnikipłatki owsiane lub ugotowana owsianka - 2 łyżkibanan - 1/2migdały - 2 łyżkikiwi obrane ze skórki - 1 sztukamleko roślinne (użyłam migdałowego)plasterek cytryny lub sok z cytryny - 1 łyżkamiód lub cukier kokosowy do smaku - ok.2 łyżkilistki jarmużu - 2 małeInstrukcje
Wszystko miskujemy razem w blenderze dodając taką ilość mleka aby uzyskać szjkową konsystencję.Migdały należy zmielić na proszek chyba że macie bardzo dobry blender który sobie z tym poradzi.Porcja dla jednej osoby.