Wykonanie
Jarmuż nie jest chyba jeszcze tak bardzo popularny w Polsce, ale myślę, że nadchodzi jego czas skoro pojawił się już nawet w sklepie w małym miasteczku. Teraz tylko pozostaje sięgnąć po niego i jakoś go przetworzyć. Ponieważ u mnie ostatnio zielone koktajle są na topie dzisiaj proponuję właśnie
jarmużowy. Połączenie zaskakujące, ale o to przecież chodzi. Szklanka takiego koktajlu to samo zdrowie i oczywiście pyszny smak.
Składniki:garść liści
jarmużu1
bananszklanka
maślankiszklanka
mlekamiód do smaku3 łyżki
płatków owsianychDo wysokiego naczynia wrzucić
banana,
jarmuż,
płatki, wlać połowę
mleka i zmiksować na gładką konsystencję. Stopniowo dolewać pozostałe
mleko i
maślankę tak, żeby osiągnąć pożądaną gęstość. Dosłodzić
miodem i natychmiast podawać.Na zdrowie:)