Wykonanie
paz14 . 07.2016 08:36A A ATweetnijPolub Ugotuj.to na Facebooku
Lody z
bulionem wołowym (Fot. Springbone Kitchen)Myślisz, że spróbowałeś już wszystkiego? Może uda nam się ciebie zaskoczyć. Od niedawna w Nowym Jorku możesz zjeść
lody - tak, tak, to nie żart - na bazie
wołowego bulionu.REKLAMAJeszcze niedawno zachwycaliśmy się nowojorskimi
lodami, zabarwionymi popiołem ze zwęglonej skorupy
kokosa. Prezentowały się pięknie, choć trzeba było za nie słono zapłacić. Możliwość spożycia kulinarnej nowinki to koszt
rzędu 7 dolarów (około 30 złotych).Czytaj: Czarne
lody - to będzie hit lata?Okazuje się jednak, że popiół nie jest wcale najdziwniejszym składnikiem
lodów, jaki można sobie wyobrazić. Jedna z nowojorskich restauracji, o wdzięcznej nazwie Springbone Kitchen, postanowiła uraczyć swoich klientów
lodami na bazie
bulionu wołowego. Skąd ten pomysł?Restauracja Springbone Kitchen znana jest przede wszystkim ze swoich zdrowych dań, przyrządzanych właśnie z dodatkiem
bulionu. W ciepłe letnie miesiące trudno jednak o wielu amatorów gorących potraw.Właściciele znaleźli na to sposób. Postanowili stworzyć produkt, który łączyłby w sobie cenne, prozdrowotne właściwości
bulionu, a jednocześnie orzeźwiał w letnie dni.Tak powstały
lody z dodatkiem
bulionu wołowego. Sądzicie, że da się w nich wyczuć posmak mięsa? Zarówno właściciele, jak i osoby, które już próbowały „mięsnych”
lodów, twierdzą, że nie jest on ani trochę wyczuwalny. Wszystko przez to, że - oprócz
bulionu - w skład
lodów wchodzą również sok z
owocu granatu,
sok malinowy,
mleko kokosowe oraz
syrop klonowy .
Lody ze Springbone Kitchen są również prawie o połowę tańsze od opisywanych przez nas wcześniej czarnych
lodów. Za jednego zapłacimy bowiem 4 dolary, czyli mniej więcej 16 złotych.TweetnijPolub Ugotuj.to na FacebookuUgotuj.to > Przepisy kulinarne > InspiracjeZobacz takżeREKLAMA
Sorbety - najlepsze na prawdziwy upał
Najprostsze domowe
lody - 9 pomysłów
Pyszne dodatki do
lodówREKLAMADrugie życie
ziemniaka - placki z ziemniaczanego pureePierogi z
jagodami zawładną obiadamiMrożona
kawa na największe upałZapiekane naleśniki ze
szpinakiem,
ricottą i
łososiemDodaj swój przepisREKLAMAPolecamy
REKLAMAForumJak smażyć w pergaminie?(21)Polacy jedzą mniej! Coraz mniej.(26)Help!(11)Krem bez tluszczu.(22)Co gotujemy w lipcu (12) jak rozpoznać dobrego
bakłażana ?(18)Polskie
sery twarde(24)
Mięso zmielić samodzielnie(20)
krakersy zamiast
biszkoptu(14)sos z restrykcjami (32)Pytanie o vitello tonnato (8)Michał Bryś zastąpi Amaro(13)Śmierdzące małosolne(16)więcejREKLAMAREKLAMA