Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rolada drobiowa z ...
Schabowy z
żółtym serem »Specjalne zadanie, zrobić tort dla babci 67 letniej.Udało mi się powstał,nie dość że smaczny to i nawet ładnie wygląda.Składniki:
jaja L 6 szt
mąka pszenna Kłos-Pol typ 500 1 szklanka
cukier brzozowy(
ksylitol 1/3 szklanki) Kłos-Polszczypta
proszku do pieczenia.Masa 1
śmietana 30% 700 mlbłonnik
kakaowy 1 łyżka Kłos- Pol
cukier brzozowy 4 łyżki Kłos- PolMasa 2
śmietana 30% 400 ml
cukier brzozowy 2 łyżki Kłos-PolDodatkowo:Do dekoracji kuleczki złote i srebrneoraz co dusza zapragniepapier do pieczeniatortownica 26 cmKrok 1
Jaja ubijamy z
cukrem brzozowym na puch.
Mąkę przesiewamy w raz z
proszkiem do pieczenia centralnie nad masą jajeczną i mieszamy delikatnie w jedną stronę. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki.Przekładamy ciasto i wstawiamy do pieca. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut.Krok 2
Śmietanę ubijamy z
ksylitolem na sztywno i dodajemy błonnik
kakaowy, zabarwia nam się delikatnie. Ostudzony
biszkopt kroimy na 3 części i smarujemy dwa blaty oraz boki.Krok 3
Śmietanę ubijamy z
cukrem brzozowym i smarujemy górę dekorujemy dół jak i na około( kwiatuszki jakby ze
śmietany).Dodatkowo dekorujemy kuleczkami jadalnymi złotymi i srebrnymi,do tego czekoladowa dekoracja i z
płatka dekoracja.
poniedziałek, 11 lipca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyTort
czekoladowo waniliowyMacie czasem tak , że byście chcieli pokazać się jak z najlepszej strony , zaskoczyć czymś swoja rodzinkę. Ja mam tak często lubię ich zaskakiwać i robićTort brzdąc z rybią łuskąIntrygująco brzmi nawa smakołyku.Tort zmodyfikowany , parę różnych smaków zamkniętych w środku . Dość gderania , czas do działania. Jak to bywa w RóżowejTort kolorowy z
mascarponeMoja córka miała życzenie . Chciała tort kolorowy , a że mam miękkie serducho to raz dwa i upiekłam jej. Tort wyszedł pyszny i kolorowy jak chciała. Czego nie rO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter