Jak już zrobita z truskawkównalewkę, wino i inne niezbędne do życia ludzkiego produkty, to wtedy możeta zrobić ciasto. Ale tylko wtedy.Składniki:Ciasto:2 ½ szklanki mąki1 szklanka cukru½ opakowania cukru waniliowego1 szklanka maślanki truskawkowej½ szklanki oleju3 jajka3 łyżeczki proszku do pieczenia50 dag truskawek, pokrojonych w cząstkicukier puder do posypaniaKruszonka:4 łyżki mąki2 łyżki schłodzonego masła2 łyżki cukru4 łyżki wiórków kokosowychWszystkie składniki zagniatamy i rozcieramy palcami na nieregularne grudki.Sposób przygotowania:Jajka ubijamy z cukrami. Miksując, stopniowo dokładamy wszystkie składniki, oprócz, truskawek. Składniki nie muszą być połączone bardzo dokładnie, wystarczy konsystencja jak na muffiny. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i oprószoną bułką tartą blaszkę. Na wierzch wykładamy truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy ciasto w 180 stopniach około 45 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.