Wykonanie
Ostatnio zaopatrzyłam się w dużą ilość
jarmużu. W tym roku po raz pierwszy z nim szaleje w kuchni i bardzo żałuję, że tak późno się nim zainteresowałam. Bardzo mi smakuje ta
zielenina.Mam dla was pomysł na pyszną i dość szybką
sałatkę, można ją zjeść samodzielnie lub jako dodatek do obiadu, fajnie też będzie pasowała do grilla. Koniecznie spróbujcie.Cały weekend spędziłam w Poznaniu na Blog Conference, spotkaniu poświęconemu tematyce związanej z blogowaniem. Bardzo fajnie spędziłam czas, dużo
wiedzy, no i spotkanie z innymi blogerkami i blogerami. Dziewczyny świetnie się z
wami bawiłam i z chęcią bym się z
wami znowu spotkała. Naprawdę bardzo się cieszę, że pojechałam i dziękuje za cudownie spędzony czas.Zapraszam :-)Składniki:- 6
pomidorów- 1 duża
cebula czerwona- 3 garście
jarmużu- mały
jogurt naturalny-
sól,
pieprzWykonanie:
Pomidory pokroić w kostkę,
jarmuż pokroić na mniejsze części.
Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.
Jogurt naturalny wymieszać z
solą i
pieprzem.
Pomidory wymieszać z
jarmużem i
cebulą, ułożyć na talerzu i polać
jogurtem. Można zjeść
sałatkę samą, podać do obiadu czy grilla, podać z
bagietką lub zabrać na drugie śniadanie do pracy.