Wykonanie
20:30 Jedz Taniej 4 Comments
Z reguły nie chce mi się robić potraw z
makaronem. Teraz jednak zostałem przyciśnięty przez sytuację - brak składników, brak czasu i środków. Zostały mi dwa rozwiązania - albo jem bigos, który już jakieś pół roku temu podarowała mi mama, albo robię coś z niczego. Jako, że bigosu w słoju jest naprawdę dużo, a już jutro wracam do domu, została mi tylko jedna opcja.Podkradłem więc swojej dziewczynie parę składników i zużyłem
makaron, którego nie wykorzystałem do wczorajszego penne z
kurczakiem ( poczytać o tym możecie TUTAJ ). Zobaczcie co z tego wyszło.Potrzebujemy :- 100 g
makaronu penne- 3/4
pomidora- 3/4 kostki
twarogu ( ja użyłem półtłustego )- 3/4
czerwonej cebuli- 1/4
jogurtu naturalnego ( małego )-
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Makaron był wczorajszy, więc przelałem go gorącą
wodą w durszlaku. Na patelni podsmażyłem
cebulkę,
potem dodałem pokrojonego w kawałeczki
pomidora, następnie
makaron i
twaróg. Do tego dolałem
jogurt naturalny i posypałem
przyprawami. Nic trudnego.W smaku nie
będę Wam zachwalał, że to cud i zdaje sobie sprawę, że nie będzie to dla Was kulinarna rewolucja, ale.. ogólnie recenzja na "od biedy można zjeść"