Wykonanie
Jakiś czas temu otrzymałam paczuszkę od Scandic Food a w niej mieszankę do zrobienia
chleba bez
mąki.
Powiem szczerze, że bardzo mnie ona zainteresowała. Słyszałam już o
chlebie bez
mąki, więc postanowiłam ją wypróbować. Zrobienie
chleba jest dziecinnie proste, wystarczy wymieszać mieszankę z
jajkami i
oliwą, dodać
sól i upiec. Ja piekłam
chleb wieczorem, więc spróbować mogłam dopiero rano na śniadanie.
Powiem Wam, że chlebuś wyszedł pyszny. Ziarna nadają mu wspaniały smak, oczywiście jeżeli ktoś lubi mocno nadziane pysznościami wypieki. Ja jak piekę własny
chleb to zawsze dosypuje do niego dużo ziaren.
Chleb jest bardzo syty, dwie małe kromeczki i już byłam bardzo najedzona. Mieszanka zawiera moje ulubione ziarna -
słonecznik,
siemię lniane,
pestki dyni i nasiona
sezamu. Jest to produkt całkowicie bezglutenowy.
Chlebuś podałam z podpieczonym
oscypkiem, akurat znajomy mi przywiózł zapas i posmarowałam go
dżemem malinowym. Polecam Wam do spróbowania, smakuje rewelacyjnie i wcale to nie musi być
żurawina. Zdecydowanie ten chlebek podbił moje
serce, bardzo mi smakuje, zresztą domownikom także.