ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z anchois

Pasta jajeczna z anchois

nazwa

Wykonanie

W mojej poczekalni czeka wiele smaków. Smaków, których jeszcze nie znam. Smaków, których jestem ciekawa... Anchois siedziały gdzieś w mojej pamięci jako dodatek do pizzy, którą wiele lat temu jadłam w Pradze... Siedziały tam na niechlubnej ławce "nie lubię". Postanowiłam ten smak odczarować - kupiłam anchois i... oto efekt :)
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
10 czarnych oliwek
8 filecików anchois
oliwa z anchois
Sposób przygotowania:
Jajka, anchois i oliwki wrzuć do blendera. Dodaj oliwę. Zmiksuj na gładką masę. Możesz dodać więcej oliwy - w zależności od konsystencji, jaką lubisz.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2014/09/pasta-jajeczna-z-anchois.html