ßßß
Składniki:ciasto naleśnikowe: 3 jajka + 1 szkl. mleka + 1,5 szkl. wody + szczypta soli + mąka (niestety wsypałam na oko - ciasto musi być dość rzadkie, by się pięknie "rozlewało" po patelni)rukolasurowe jajkamozzarella tarta - wiórkiplastry szynki konserwowejsos pomidorowy/ketchup/ chutneyposiekany szczypiorekolej do smażeniaSposób przygotowania:Rozgrzaną patelnię posmaruj za pomocą ręcznika papierowego olejem. Zmniejsz ogień pod patelnią i wylej na patelnię jedną wazówkę ciasta i poruszając patelnią rozprowadź ciasto na całej powierzchni.
Gdy brzegi naleśnika zaczną się unosić, przewróć na drugą stronę. Na usmażoną stronę naleśnika (wciąż pozostającego na patelni) wybij jedno surowe jajko i za pomocą łopatki rozprowadź jajko po powierzchni ciasta.
Gdy zacznie się lekko ścinać, posyp tartą mozzarellą, szczypiorkiem, połóż plaster szynki, kilka liści rukoli i polej kilkoma łyżkami sosu pomidorowego. Złóż w kopertę (nadal na patelni) i zsuń na talerz...
