Wykonanie
Mam fazę na
płatki śniadaniowe :) Ale nie takie zwykłe, sklepowe... Gdy tylko poczułam, że ta "faza" się zbliża, przygotowałam granolę w wersji lekkiej. Mimo zmniejszonej kaloryczności zapewnia sporą dawkę energii. Ostatnio po granolowym śniadanku upiekłam
chleb, ciasto i zapiekankę
makaronową - a wszystko zdążyłam przed obiadem :)
Składniki:350 g
płatków owsianych3 łyżki
mioduszczypta
soli100 g
migdałów2 łyżeczki
cynamonu2 łyżki
oliwy150 ml
wodySposób przygotowania:
Płatki wymieszaj z
solą,
cynamonem i rozdrobnionymi w blenderze
migdałami. Podgrzej
olej i rozpuść w nim
miód.
Olej z
miodem i
wodę wlej do
płatków. Dokładnie wymieszaj.Całość wyłóż równą warstwą na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temp. 150-160 st. Pamiętaj, by przemieszać od czasu do czasu.Wystudź i przełóż do szczelnego słoika.