Wykonanie
Sezon
jagodowy dawno już za nami. Jednak moje zamrażarkowe zapasy już się dopominają o wykorzystanie. Też tak macie? Też się do Was "
śmieją"?
Jagody w muffinach były już tutaj, ale wersji tych błyskawicznych w przygotowaniu rewelacji jest mnóstwo. Hmmm... czyżbym już się stała fanką muffinek?
Składniki:125 ml
oleju2
jajka150 ml
kefiru350 g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli150 g
cukru2 łyżeczki
cukru waniliowego (przepis tutaj)250g mrożonych
jagódSposób przygotowania:Wymieszaj składniki suche i mokre w dwóch osobnych miseczkach. Wlej mokre do suchych i wymieszaj do połączenia składników. Wsyp zamrożone
jagody i wymieszaj tak, by równomiernie rozłożyły się w cieście.Formę do muffinek wyłóż papilotkami i wypełnij je do 3/4 wysokości. Piecz 20 minut w 190 st.
Babeczki upieczone z wykorzystaniem silikonowej formy od Lidla :)