Wykonanie
Lubię
mieć w domu, w puszce w kuchni, zakamuflowane
ciastka na czarną godzinę. Mogą być z
czekoladą,
biszkoptowe albo pierniczki. Właściwie nieważne jakie - ważne, by były :)Tym razem na swoja kolej czekają
ciasteczka owsiane z
rodzynkami. Zdrowe. Żadna z moich znajomych ich nie odmówi, bo są dietetyczne. I co ciekawe - są naprawdę smaczne. Zachęcam do spróbowania wszystkich nieprzekonanych. Naprawdę warto :)
Składniki:100 g
otrąb owsianych80 g
cukru100 g
mąki2 łyżki
rodzynek lub
żurawiny1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli2
jajka100 ml
olejuewentualnie:
cynamon i esencja waniliowa
Sposób przygotowania:Wymieszaj suche składniki w jednej misce i mokre w drugiej. Dokładnie połącz. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładaj porcje ciasta - delikatnie rozpłaszcz je zwilżoną w wodzie łyżką.Piecz w 180 st. przez około 25 minut, aż do zrumienienia.Po wystygnięciu podawaj z
miodem i/lub ciepłym
mlekiem i/lub
kakao...Możliwości jest wiele :)