ßßß
Składniki:250g mascarpone300 ml kremówki5 łyżek cukru pudrulaska wanilii2 łyżki żelatyny1/2 szkl. wodySposób przygotowania:Żelatynę namocz w wodzie.Serek i połowę śmietany razem z cukrem i ziarenkami wanilii podgrzewaj na małym ogniu. Mieszaj, aż do rozpuszczenia się składników. Dodaj namoczoną żelatynę. Podgrzewaj do jej rozpuszczenia - nie wolno zagotować! Wystudź.Ubij pozostałą śmietanę. Dodawaj do niej powoli wystudzoną masę. Delikatnie wymieszaj. Przelej do wysmarowanej masłem foremki. Wstaw do lodówki.W zależności od upodobań możesz podać ją z galaretką jako torcik, możesz pokroić na kostki i obtoczyć w rozpuszczonej czekoladzie, możesz pokroić na kawałki jak ciasto i polać musem owocowym... Co, kto lubi ;)