Wykonanie
Wątróbkę albo się kocha, albo nienawidzi... Ja sezonowo darzę ją cieplejszym lub chłodniejszym uczuciem, ale zawsze z apetytem zjadam. Proponowana dziś przeze mnie wersja kiedyś pojawiała się częściej na naszym
stole. Teraz jest od czasu do czasu odkurzana, ale smakuje tak, tak 10 lat temu... Spróbujcie :)

Składniki:50 dag
wątróbki wieprzowejmąka2 słoiki
marchewki z
groszkiem3
cebule4 łyżki
ketchupu1 łyżka domowej
vegetyolej do smażenia

Sposób przygotowania:
Cebulę obierz i pokrój w talarki. Obsmaż na
oleju. Dodaj do niej osączone z zalewy warzywa i podduś. Podlej filiżanką
wody, przypraw
vegetą i
ketchupem. Wymieszaj i chwilę podduś.
Wątróbkę umyj, osusz, pokrój na kawałki i oprósz
mąką. Obsmaż na rozgrzanym
oleju i włóż na podduszonych warzyw. Duś razem kilka minut.Podawaj z
ryżem lub
ziemniakami.