ßßß Cookit - przepis na Wątróbka w warzywach

Wątróbka w warzywach

nazwa

Wykonanie

Wątróbkę albo się kocha, albo nienawidzi... Ja sezonowo darzę ją cieplejszym lub chłodniejszym uczuciem, ale zawsze z apetytem zjadam. Proponowana dziś przeze mnie wersja kiedyś pojawiała się częściej na naszym stole. Teraz jest od czasu do czasu odkurzana, ale smakuje tak, tak 10 lat temu... Spróbujcie :)
Składniki:
50 dag wątróbki wieprzowej
mąka
2 słoiki marchewki z groszkiem
3 cebule
4 łyżki ketchupu
1 łyżka domowej vegety
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz i pokrój w talarki. Obsmaż na oleju. Dodaj do niej osączone z zalewy warzywa i podduś. Podlej filiżanką wody, przypraw vegetą i ketchupem. Wymieszaj i chwilę podduś.
Wątróbkę umyj, osusz, pokrój na kawałki i oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym oleju i włóż na podduszonych warzyw. Duś razem kilka minut.
Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Źródło:http://zapach-domu.blogspot.com/2015/07/watrobka-w-warzywach.html