Wykonanie
Lubicie proste i szybkie przepisy? Dania, których przygotowanie zajmuje pięć minut? Ja uwielbiam :)Taki jest właśnie przepis na
udka z kurczaka, jednocześnie chrupiące i bardzo soczyste. Spróbujcie :)
Składniki:4
udka z kurczaka2 łyżki
przyprawy warzywnej typu
vegeta2 łyżki
majonezu2 łyżki
tartej bułki2 łyżki
olejuSposób przygotowania:Udka umyj, przekrój na dwie części i natrzyj
przyprawą. Do wysmarowanego
olejem naczynia żaroodpornego włóż przygotowane uda, posmaruj
majonezem i posyp
bułką tartą. Naczynie przykryj. Wstaw do nagrzanego do 250 st. piekarnika. Po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 200 st. Piecz kolejne 30 minut. Po tym czasie naczynie odkryj i piecz bez przykrycia jeszcze 10 minut, by wierzch się zrumienił.