Wykonanie
Inspiracji obiadowych nigdy dość :) Zwłaszcza takich, na widok których ślinka cieknie i które wspomina się z przyjemnością. A jeśli dodatkowo przygotowanie nie jest bardzo praco- i czasochłonne, to na pewno warto się tym przepisem podzielić...

Składniki:4 kotlety wieprzowe4 plasterki
sera żółtego4 plasterki
gotowanej szynkimała główka
kapusty białej1/3 kostki
masła3 łyżki
oleju do smażenia
cebula2/3 szkl.
bulionukieliszek białego
wytrawnego winasólpieprz
Sposób przygotowania:Kotlety rozbij cienko, starając się, by ich nie poprzerywać. Następnie oprósz je lekko
pieprzem. Na każdym kotlecie połóż po plastrze
sera i
szynki i ciasno je zroluj. Możesz je spiąć wykałaczkami.
Kapustę umyj i drobno poszatkuj.
Cebulę obierz idrobno posiekaj. W dużym rondlu rozpuść łyżkę
masła i zeszklij na nim
cebulę. Dodaj
bulion i
wino. Zagotuj, ciągle mieszając. Następnie dodaj resztę
masła i pokrojoną
kapustę. Lekko dopraw
solą i
pieprzem. Wymieszaj i duś
kapustę do miękkości.Na patelni rozgrzej
olej i smaż na nim roladki przez 6-8 minut cały czas je obracając, by obsmażyły sie równo ze wszystkich stron. Następnie zdejmij roladki z patelni i przełóż do
kapusty. Duś wszystko razem na bardzo małym ogniu przez 10-15 minut.