ßßß
Dzisiaj zapraszam was na placki zrobione z twarożku grani. Powiem szczerze, że lubię czasami go zjeść z dodatkiem owoców lub łyżeczką ulubionego dżemu. Lubię placki twarogowe, więc postanowiłam zrobić placki z twarożku grani.Dodałam kilka składników i tak powstało pyszne śniadanie. Sprawdzi się idealnie także na obiad. Zostawiam wam placki a sama lecę do pracy, miłego dnia.Zapraszam :-)Składniki:- 1 opakowanie twarożku grani (200 g)- 1 jajko- 1 dojrzały banan- 1 łyżka ksylitolu (cukru brzozowego)- 1,5 łyżki mąki kokosowej- 1,5 łyżki mąki ryżowej- olej kokosowy do smażenia- syrop daktylowy do polania placków- płatki migdałów- śliwkiWykonanie:Do miski wkładamy twarożek grani i dodajemy jajko. Mieszamy łyżką. Banana rozdrabniamy widelcem i dodajemy do twarożku, wsypujemy cukier brzozowy, mąkę kokosową i ryżową. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy łyżką porcję ciasta, lekko rozkładamy na owalny placek i smażymy na niewielkim ogniu, najlepiej pod przykryciem, na rumiano z dwóch stron. Placuszki są bardzo delikatne. Przekładamy je na talerze, polewamy syropem daktylowym, posypujemy płatkami migdałów i dodajemy pokrojone śliwki. Takimi plackami najedzą się dwie osoby.