ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowe amarantusowo-karobowe babeczki

Bezglutenowe amarantusowo-karobowe babeczki

nazwa

Wykonanie

Pyszne babeczki amarantusowe z twarogiem i karobem. Dużo zdrowego białka. Idealne na deser czy śniadanie. Szybciutko się robi i mają bardzo ciekawy smak.
chudy twaróg 200g
1 banan
2 jajka
2 czubate łyżeczki karobu
ksylitol 30g
mąka ryżowa 50g
mąka amarantusowa 50g
olej kokosowy 20g
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego)
Twaróg dokładnie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy zmiażdżonego wcześniej widelcem banana, jajka i roztopiony olej kokosowy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy po kolei wszystkie składniki suche i całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Przekładam do foremek na muffinki i piekę przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Źródło:http://amozebyciasteczko.blogspot.com/2015/03/bezglutenowe-amarantusowo-karobowe.html