ßßß Cookit - przepis na Miruna z puree z batatów

Miruna z puree z batatów

nazwa

Wykonanie

Lekki obiadek
Składniki (1 porcja):
~średni filet miruny
~sok z 1/3 cytryny
~szczypta soli i pieprzu
~pół średniego batata
~1 cm startego imbiru
~łyżeczka masła
Wykonanie:
Do foliowego woreczka do pieczenia wkładamy płat ryby
oprószamy solą i pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 15 minut.
W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie batata lub gotujemy na parze
Miękki batat miksujemy z masłem dodajemy sól, pieprz i starty imbir
mieszamy dokładnie.
Na puree układamy rybkę :)
Źródło:http://www.passionatanyprice.pl/2015/06/miruna-z-puree-z-batabow.html