Wykonanie
Dla mnie śniadanko ideał.Pyszne
szparagi, lekko lejące się
jajko i grzankammmmmmm....Składniki (1 porcję):~2 kromki
pełnoziarnistego chlebka~łyżeczka
masła~ok 6-7
szparagów~2
jajka~sos albo holenderskialbo jak ja: łyżeczka majonezu+jogurtu nat. +pieprz
Wykonanie:
Masło roztapiamy, układamy chlebek i na malutkim ogniutrzymamy po jakieś 2 minuty z dwóch stron.
Szparagi myjemy (jeżeli są zielone-nie obieramy), gotujemy na parze przez 10-12 minut lub w wodzie (nie zanurzając główek) przez 8-10 minut.
Jajko ugotować w koszulkachNa talerz wykładamy grzanki, na nie przekrojone wzdłuż
szparagi, na nie
jajko w koszulce a na nie sos, chociaż niekoniecznie :)