Placki owsiane idealne na śniadanie lub podwieczorek. Są to jedne z moich ulubionych, które przygotowuje się szybko a są pyszne i zdrowe. Dodałam do nich banana i truskawki. Pachną pięknieSKŁADNIKI :1 szklanka płatków owsianych1 szklanka mleka1/2 szklanki mąki pszennej1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki cukru1 banan pokrojony w plasterkikilka truskawek, pokrojonychPRZYGOTOWANIE :Płatki zalewamy ciepłym mlekiem i odkładamy na 30 minut aby napęczniały. Po tym czasie dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajka i dokładnie mieszamy masę. Na koniec dokładamy owoce i delikatnie mieszamy.Smażymy na małej ilości oleju, na złoto z jednej i drugiej strony.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.Smacznego.Placki można zabrać do pracy, szkoły lub na piknik.