Wykonanie
Zainspirowana ostatnią
sałatką z kupnym
sosem musztardowym, postanowiłam zrobić
sałatkę tym razem z sosem własnej robotySkładniki:
makaron,
łosoś wędzony, mix
sałat,
pomidorki np. cherry,
papryka,
feta,
pestki słonecznika.
Sos musztardowo miodowy:
miód,
musztarda ,
musztarda ,
olej z
orzechów włoskich.Przygotowanie:
makaron ugotować al dente, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojonego
łosoia,
pomidorki (w całości lub przekrojone),
sałate, pokrojoną
paprykę i
fete. Posypać
pestkami słonecznika, które można wcześniej podprażyć. Całość polać sosem. Sos: Wszystkie składniki sosu wkładamy do miseczki i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W zależności od tego czy chcemy sos bardziej czy mniej słodki dajemy mniej lub wiecej
miodu. Ostrość i kwasowość sosu regulujemy dodając różna ilość
musztardy. Sama dodawałam składników na smak.