Wykonanie
Kiedy upiekę
chleb, bardzo lubię przygotować też coś pysznego do posmarowania kanapek. Od jakiegoś czasu eksperymentuję z warzywnymi pastami do
pieczywa i najbardziej lubię te z
fasoli. Dzisiejsza wersja to moja ulubiona pasta z dodatkiem zielonego pesto - naprawdę można nie uwierzyć, że jej głównym składnikiem jest
fasola:) Taka aromatyczna pasta będzie świetna do posmarowania grzanek; ja zawsze łączę ją z plastrami
pomidora, które wspaniale komponują się z
bazylią. Smacznego:)puszka
białej fasoli,3-4 czubate łyżeczki zielonego pesto (może być więcej lub mniej),2-3 łyżeczki
jogurtu greckiego,opcjonalnie łyżka startego
parmezanu,ew.
sól,
pieprz,
chili (do smaku)Odsączoną
fasolę i pozostałe składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku.