Wykonanie
Kolejna propozycja na szybkie i zdrowe kotleciki. Wegetariańskie kotleciki na bazie
kaszy jaglanej i dyni. Mają rewelacyjny kolor i w smaku są bardzo delikatne. Zrobiłam pół porcji z
natką pietruszki a pół bez i polecam te z
natką. Ciasto na kotleciki bardzo łatwo się formuje więc nie trzeba innych dodatkowych „klejących” składników.
200 g ugotowanej
kaszy jaglanej160 g mrożonej dyni20 g utartego
parmezanusól,
pieprz,
chilli2 łyżki
natki pietruszkiDynię rozmrażamy, podgrzewamy i miksujemy na mus. W naczyniu mieszamy
kaszę jaglaną, mus z dyni,
utarty ser. Przyprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekaną
natkę pietruszki.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 190 stopni i pieczemy ok 20 minut.