Wykonanie
Dziecinnie prosta, lekka i smaczna
galaretka z dużą ilością soczystych
owoców.
Składniki na 5 porcji deseru:-
galaretki: cytrynowa, agrestowa i truskawkowa,-
truskawki,- 2
banany,-
gruszki z puszki,- 200 ml
śmietany 30%.Wykonanie:1. Według przepisu na opakowaniu przygotowuję
galaretkę żółtą, którą następnie studzę.
Banany obieram ze skórki, tnę w paski i wkładam równomiernie do wszystkich pucharków, zalewam
galaretką. Wkładam do lodówki.2. Następnie przygotowuję
galaretkę zieloną oraz tnę
gruszki w kostki. Gdy pierwsza warstwa stężeje, rozkładam do pucharków pokrojone
gruszki i zalewam
zieloną galaretką. Wkładam do lodówki.3. Przygotowuję
galaretkę czerwoną. 5
truskawek odkładam do dekoracji, resztę tnę. Gdy druga warstwa stężeje, rozkładam
truskawki i zalewam je
czerwoną galaretką. Wkladam do lodówki.4. Gdy ostatnia warstwa stężeje, zabieram się ubijania
śmietany. Ubitą
śmietanę wykładam na deser i dekoruję
truskawką.