ßßß Cookit - przepis na Krem orzechowo-czekoladowy (domowe smarowidło)

Krem orzechowo-czekoladowy (domowe smarowidło)

nazwa

Wykonanie

Składniki:
200 g orzechów laskowych
2 łyżki płynnego miodu
2 daktyle
3 łyżki kakao lub karobu
kilka łyżek mleka
Orzechy rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
Przesypujemy na ściereczkę i pocieramy, aby pozbyć się łusek.
Orzechy miksujemy z kakao, miodem i daktylami. Dodajemy mleko, do uzyskania ulubionej konsystencji (u mnie 8 łyżek).
Gotowy krem przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce. Krem należy spożyć w ciągu 7 dni.
Smacznego!
Źródło:https://zakateksmaku.wordpress.com/2016/02/19/krem-orzechowo-czekoladowy-domowe-smarowidlo