Wykonanie
Co powiecie na miseczkę pysznej
ricotty z
miodem,
figą i orzeszkami? Kuszące? Zdecydowanie tak! Bardzo smaczny i szybki sposób na
ricottę. Z Turcji przywiozłam słoiczek fig kandyzowanych w
syropie. Długo czekały na swoją kolej.. po prostu postawiłam je na półce i mimo, że o nich pamiętałam, musiały odstać swoje. Mają dość zaskakujący smak, ale przyznaję, że są bardzo smaczne, Jeśli nie uda Wam się dostać takiego wynalazku,
świeże figi będą świetne, może i nawet lepsze. W ostateczności
dżem figowy też da radę. Nie trzymajcie się
kurczowo proporcji.. pofantazjujcie:)
Składniki:300 g
ricottygarść
orzeszków piniikilka fig (świeże, kandyzowane, suszone lub
dżem figowy)łyżeczka
mioduWykonanie:
Ricottę przełóż do miseczki.
Figi pokrój w kawałki i wrzuć do
serka. Posyp orzeszkami i polej
miodem.Smacznego!