Wykonanie
* PRZEPIS NA PLACKI TUTAJZe spotkania na spotkanie. Czas w końcu dogadać się w sprawie książek na nadchodzący rok, już ostatnich w ramach polskiej edukacji. Nie ukrywam, jak bardzo mi się to podoba.Za oknem deszcz, nie narzekam. Oddycham głęboko, upały dały mi się we znaki. Może nawet dopadło mnie słońce, może nawet trochę się opaliłam. Oby to tylko złudzenie, opalenizna to nie moje klimaty.Tydzień do naszego spotkania. Hej, już nie
mogę się tu Ciebie doczekać.Co do śniadania, mam tylko jeden, konkretny i wymowny przekaz: nie próbowaliście tego kremu? To szybko musicie to nadrobić! Zwłaszcza, jeśli jesteście fanami Rafaello, a już na pewno smaku
mleczka kokosowego. Delikatny, rozpływający się w ustach i mocno
kokosowy, zasmakuje każdemu, a zrobienie go to zaledwie chwila. Trzeba tylko sięgnąć po blender.Przy okazji, dziś zaktualizuję listę ulubionych śniadań. Było kilka takich specjalnych... :)
/1 pełny słoiczek/- 100g
wiórków kokosowych- 5 łyżek
ricotty- 1 łyżeczka
mioduW blenderze najpierw zmiksować wiórki, a następnie dodać
ricottę oraz
miód i powtórzyć czynność. Masa ma być kremowa. Przechowywać w lodówce.