Wykonanie
Coś dla fanów słodkich mufinek. Ich główną zaletą jest ekspresowy czas przyrządzenia. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale i na zimno mają zachwycający smak. Polecam, bo warto spróbować.
Składniki:- 3 szklanki
mąki pszennej,- 0,5 szklank i
cukry,- kostka
masła,- 4
jaja,- łyżeczka
proszku do pieczenia,- gotowa masa kajmakowa lub jeśli masz ochotę możesz przygotowa ć ją sama przepis tutaj.Wykon anie:1 .
Masło rozpuszczam w garnuszku na małym ogniu. Oddzielam
żółtka od
białek.
Białka ubijam z e szczyptą
soli na sztywną pianę.2. Żół tka ucieram z
cukrem, a następnie dodaję
mąkę,
proszek do pieczenia i
białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone
masło i wszystko dokładnie ze sobą łączę.3. Do papilotek wkładam po łyżce ciasta, łyżce masy kajmakowej i znów łyżce ciasta. Piekę ok.15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.