/kwadratowa blach o boku 23 cm/ciasto:30g wiórków kokosowych120g mąki orkiszowej jasnej70g masła1 żółtkomasa:250g zmielonego sera jak na sernik5 łyżek ziaren sezamu2 łyżki mioduwierzch:100g białej czekoladypłatki migdałówwiórki kokosoweWiórki wymieszać z mąką. Dodać masło i żółtko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 20 minut. Wyjąć i wylepić nim formę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Wyjąć i ostudzić.Sezam zmielić na mąkę. Połączyć dokładnie z miodem. (Można zmiksować blenderem od razu sezam z miodem na gładką masę.) Tak przygotowany sezam wymieszać z serem. Posmarować tą masą spód.Polać rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladą. Posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!