Wykonanie
Nie wiem jak wy, ale ja jestem wiecznie na diecie (w przerwach wielkiego gotowania i jedzenia ;) ). Gdy mijają kolejne dni
jałowego jadłospisu, który nie ma za grosz smaku, nachodzi mnie ogromna chęć na coś słodkiego. I właśnie wtedy sięgam po te
ciasteczka - są zgodne z założeniami większości diet, a jednocześnie mają przyjemną fakturę i smak.Składniki na 4
ciastka:1 małe
jabłko3 łyżki
otrębów owsianych1 łyżka
rodzynek1 łyżeczka
ziaren słonecznika1 łyżeczka płynnego
mioduJabłko (razem ze skórką) ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Rodzynki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i formujemy kulki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut, przez pierwsze 5 minut z termoobiegiem. Jemy przestygnięte.