Wykonanie
Czego nie może zabraknąć w wielkanocnym koszyczku? Oczywiście kawałka tradycyjnej wielkanocnej babki.Idealna, gdy zostaną nam niewykorzystane
białka.
Składniki:1 szkl.
mąki1 szkl.
cukru1 szkl.
białekkostka
masłałyżeczka
cukru wanilinowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szkl.
makuMasło rozpuścić i ostudzić.
Białka ubić na sztywno. Pod koniec partiami dodawać
cukier, następnie rozpuszczone
masło.
Mąkę,
proszek do pieczenia przesiać, dodać do masy z
białek, delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać
mak, wymieszać. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez około 40 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.Ozdobić według uznania :)
ZAPRASZAM DO UDZIAŁU W AKCJI