ßßß Cookit - przepis na Wielkanocna babka makowa (na białkach)

Wielkanocna babka makowa (na białkach)

nazwa

Wykonanie

Czego nie może zabraknąć w wielkanocnym koszyczku? Oczywiście kawałka tradycyjnej wielkanocnej babki.
Idealna, gdy zostaną nam niewykorzystane białka.
Składniki:
1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 szkl. białek
kostka masła
łyżeczka cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl. maku
Masło rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno. Pod koniec partiami dodawać cukier, następnie rozpuszczone masło. Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, dodać do masy z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać mak, wymieszać. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez około 40 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Ozdobić według uznania :)
ZAPRASZAM DO UDZIAŁU W AKCJI
Źródło:http://fiveer-nourriture.blogspot.com/2016/04/wielkanocna-babka-makowa-na-biakach.html