Wykonanie
Parę dni temu dostałam od mamy smsa, a w nim przepis na
trufle z...
fasoli. Po czym telefon: "
Będę robić! Ewa poleca!". Myślę sobie: "Ewa? Nasza kuzynka? Sąsiadka? Mamy koleżanka z pracy?". W
sumie nie powinnam się tak zastanawiać, gdy mama ze zdziwieniem w głosie stwierdziła: "No jak to jaka?! Ewa Wachowicz!". Zatem skoro pani Ewa poleciła, to trzeba spróbować. I wiecie co? Naprawdę warto!SKŁADNIKI:1 szklanka
fasoli Jaś1 tabliczka
gorzkiej czekolady4 łyżki
cukru pudru1 łyżka
kakao1 garść
migdałówDODATKOWO:
kakaoposiekane migdały/płatki
migdałowewiórki kokosoweWYKONANIE:1.
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować.2.
Czekoladę zetrzeć na tarce. Dodać ugotowaną, jeszcze gorącą
fasolę,
cukier puder,
kakao i dokładnie zblendować.3.
Migdały zalać wrzątkiem, zdjąć skórkę i uprażyć na patelni. Posiekać i dodać do masy.4. Z masy formować niewielkie kulki. Obtoczyć każdą w wybranej posypce.