ßßß Cookit - przepis na Jak zrobić domową kruszonkę do ciasta?- przepis idealny

Jak zrobić domową kruszonkę do ciasta?- przepis idealny

nazwa

Wykonanie

Chcesz urozmaicić smak swoich wypieków? Spróbuj dodać pyszną kruszonkę!
Świetnie smakuje również jako dodatek do zimnych deserów lub jako spód pod sernik (tylko wtedy należy dodatkowo kruszonkę wymieszać z miękkim masłem)
Składniki:
30 dag mąki
10 dag cukru pudru
10 dag masła
6 ugotowanych żółtek jaja
10 dag wiórków kokosowych
1 opakowanie przyprawy do piernika
tłuszcz do formy
Wykonanie:
Mąkę połączyć z masłem, żółtkami, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość dokładnie zmiksować, połączyć z przyprawą do piernika i przełożyć do przygotowanej foremki. Piec około 35 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu pokruszyć i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/03/jak-zrobic-domowa-kruszonke-do-ciasta.html