Wykonanie
Gołąbki z farszem
ryżowo-warzywnymSkładniki1
kapusta włoska1 szklanka
ryżu50 dkg
pieczarek2
cebule1 duża
marchewka1 szklanka rosołu
sól,
pieprzSposób przygotowania:Z
kapusty zdjąć liście. Można ją wcześniej sparzyć.
Ryż ugotować z dwiema szklnkami osolonej
wody.
Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać startą na tarce
marchewkę, podsmażyć.
Pieczarki pokroić i dodać na patelnię. Doprawić. Smażyć do odparowania
wody.Do warzwy dodać
ryż. Wymieszać. Doprawić do smaku.Tak przygotowany farsz zawijać w liście
kapusty.Gołabki ułożyć ściśle w naczyniu do zapiekania. Podlać rosołem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około godzinę.Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL