Składnikiciasto:2 szklanki mąki1 jajko1 łyżeczka soligorąca woda (tyle, ile zabierze mąka)farsz:30 dkg mięsa (łopatka lub szynka)1 średnia cukinia1 duża cebula1 jajkocurrysól, pieprzsłodka paprykaSposób przygotowaniaMięso pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli, pieprzu i curry. Cebulę pokroić i podsmażyć z dodatkiem słodkiej papryki. Mięso zemleć w maszynce, dodać cukinię, cebulę, jajko - wymieszać dokładnie i doprawić do smaku.Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i szklanką wyciąć kółka. Nakładać na nie farsz i sklejać pierogi. Pierogi gotować w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać gorące z podsmażoną cebulką. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL